СУБОТА, 2. 3. 2024 - 11:00

Извор: ТВ Храм

Епископ Доситеј богослужио у касарни „Топчидер“

У петак, 01. марта 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ липљански и војни г. Доситеј, викарни Епископ Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, служио је свету архијерејску Литургију у параклису Светог великомученика Теодора Тирона у касарни „Топчидер“.

ТВ Храм

Епископу Доситеју су саслуживали војни свештеници Војске Србије и ђакон из Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеној заједници припадника Команде за обуку и представника њених потчињених састава.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Поздрављајући сабране припаднике Команде за обуку након прочитаног јеванђелског зачала и честитајући им Крсну славу јединице и храмовну славу параклиса – Светог великомученика Теодора Тирона, Епископ је нагласио да угледајући се на свог патрона и на жртву коју је он поднео смело сведочећи и љубећи Господа и ми треба да верно следујемо Господу свом, знајући ко је наш Бог, знајући каквом нас љубављу обасипа и шта је све учинио за род људски и знајући какву награду нам спрема за верност према Њему.

ТВ Храм
ТВ Храм

По окончаном евхаристијском сабрању, Епископ Доситеј је освештао славске дарове и преломио славски колач са овогодишњим кумом славе, пуковником Синишом Радићем и присутним старешинама и војницима. Славску свечаност Команде за обуку увеличали су својим присуством и архимандрит Нектарије (Ђурић), главни секретар Светог Архијерејског Синода СПЦ и протојереј Ђорђе Стојисављевић, шеф кабинета Патријарха српског.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести