НЕДЕЉА, 11. 2. 2024 - 10:50

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Алексеј у цркви Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија: Молимо се упорно и Господ ће нас чути (ФОТО/ВИДЕО)

Попут Хананејке будимо упорни и кад мислимо да нас Господ не чује, да пролази мимо нас, да будемо упорни, да се молимо и да вичемо силним гласом - Исусе Сине Давидов помилуј ме, јер моју душу ако не, оно хоће, да мучи ђаво. Ако онда мислимо да нас не чује, опет да вичемо - Господе, помози ми. Потрудимо се да сви помало будемо Хананејка и да вичемо упорно, и да се молимо упорно и Господ ће нас чути. Заиста нико нас неће боље чути, нико неће боље чути наше вапаје од самог Створитеља, рекао је Епископ Алексеј у беседи, 11. фебруара 2024. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј, викар Патријарха српског началствoвао је на светом евхаристијском сабрању у цркви Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија у насељу Алтина, у Тридесет шесту недељу по Духовима, 11. фебруара 2024. године.

Епископу Алексеју саслуживали су презвитери и ђакони Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

После прочитаног јеванђелског зачала, Преосвећени Епископ поучио је сабрани верни народ беседом нагласивши да и ми попут Хананејке будемо упорни и кад мислимо да нас Господ не чује, да пролази мимо нас, да будемо упорни, да се молимо и да вичемо силним гласом - Исусе Сине Давидов помилуј ме, јер моју душу ако не, оно хоће, да мучи ђаво. Ако онда мислимо да нас не чује, опет да вичемо - Господе, помози ми. Заиста, ту треба да будемо неуморни, и сами видимо како страдамо управо од ђавола. Сва искушења око нас нас додирују и никако се не одупиремо, као да идемо пливајући низводно и зато треба да се пренемо јер време нам не иде на руку, време је пред нама, оно иза нас је прошло. Зато, потрудимо се да сви помало будемо Хананејка и да вичемо упорно, и да се молимо упорно и Господ ће нас чути. Заиста нико нас неће боље чути, нико неће боље чути наше вапаје од самог Створитеља.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести