НЕДЕЉА, 21. 1. 2024 - 10:23

Извор: ТВ Храм

Епископ Нектарије у цркви Свете Тројице у Сремчици: Господ нам је показао пут спасења (ФОТО/ВИДЕО)

Како је Господ затекао овај свет када је дошао међу нас. Дошао је у таму и сенку смрти. А шта је то драга браћо и сестре, него овај свет који је пун и препун свакога греха, који нас канџама својим држи далеко од Христа. А Господ проповедћу својом којом почиње како смо у данашњем Јеванђељу чули: "Покајте се јер се приближило Царство Небеско", рекао је Епископ Нектарије у цркви Свете Тројице у Сремчици 21. јануара.

ТВ Храм

У цркви Свете Тројице у Сремчици Његово Преосвештенство Епископ јегарски г. Нектарије служио је свету архијерејску Литургију у недељу 21. јануара.

Епископу Нектарију саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству верног народа.

Епископ Нектарије је у својој беседи навео да нам је Господ показао пут спасења, како почиње наше спасење, а то је Светом Тајном крштења.

"Сви ми крстимо се као мали и све зависи у каквој породици одрастамо, некада од малена схватимо да је Црква веома важна за нас и размишљамо непрестано о спасењу нашем, а некада то сазнамо у позним годинама. И никада није касно, али оно што је за нас врло важно је да ове речи Господње којом је започео своју проповед, да се дотаку срца свакога од нас", беседио је Преосвећени Епископ Нектарије.

На крају свете Литургије, Преосвећени Епископ благословио је све присутне, а посебну пажњу посветио је најмлађима, којима је поделио пригодне поклоне.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести