ПЕТАК, 28. 12. 2018 - 07:50

Извор: pravoslavie.ru

Зворник: Посета дечијем одељењу Опште болнице

Светосавска омладинска заједница из Зворника, поводом празника Детињци, посетила је малишане који леже на дечијем одељењу Болнице Свети Лука у Зворнику.

pravoslavie.ruПосета свештеника зворничкој болници

После Свете Литургије, на којој се Светим Тајнама Христовим причестио велики број деце и одраслих, уприличено је скромно послужење за све присутне и уручени поклони најмлађим парохијанима.

pravoslavie.ru
Посета зворничкој болници

Знајући да су звук звона са наше светиње чули и малишани из оближње градске болнице, који сигурно жале што нису у топлом родитељском дому, са пакетићима смо се упутили до њих, одмах након службе, да и они осете да се у болести и данима које проводе без телесних родитеља увек могу ослонити на духовне родитеље и мајку Цркву која зна, а ава Јустин нам и сведочи, да је дете парче неба на земљи.

Оно што читамо код Достојевског да деца лече човечију душу сви присутни, у разговору са њима, осетисмо. Дух Свети у њима налази чисти сасуд за своје обиталиште, а ми се од њих много чему можемо научити јер је таквих Царство небеско.

pravoslavie.ru
Посета зворничкој болници

У наредним данима, на сличан начин, ћемо прославити Материце и Оце и трудити се да што достојније дочекамо Рођење Витлејемског Богомладенца, Господа нашега Исуса Христа.

координатор СОЗ-а
протонамјесник Милош Зекановић

Повезане вести

Вести