ПОНЕДЕЉАК, 8. 1. 2024 - 14:33

Извор: TВ ХРАМ

Свечана академија поводом Дана Републике Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије присуствовао је у понедељак, 8. јануара 2024. године свечаној академији поводом Дана Републике Српске, која се одржала у Спортској дворани „Борик“ у Бањалуци.

ТВ Храм

Свечаној академији присуствовали су Преосвећена господа Епископи бањалучки Јефрем, бихаћко-петровачки Сергије и марчански Сава, као и велики број званица из друштвеног, јавног и политичког живота Републике Српске и Републике Србије.

Том приликом, Патријарх Порфирије обратио се присутнима пригодним словом.

После свечане академије организован је пријем у Административном центру Владе, коме је присуствовао Патријарх српски г. Порфирије и Преосвећена господа Епископи: бањалучки Јефрем, бихаћко-петровачки Сергије, захумско-херцеговачки Димитрије и марчански Сава.

* * *

Подсећамо, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је поводом прославе крсне славе Републике Српске стигао у посету Епархији бањалучкој. У уторак, 9. јануара у 8.30 часова биће уприличен дочек Његове Светости пред Саборним храмом Христа Спаситеља у Бањалуци, а од 9 часова биће служена света архијерејска Литургија.

ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести