ПЕТАК, 7. 4. 2023 - 13:12

Извор: ТВ Храм

Света архијерејска Литургија у Вазнесењској цркви у Београду - Епископ Петар: Бог не намеће Спасење (ФОТО)

"Чудесна тајна љубави Божије открива се једној светој девојци Марији. Али не само да јој се открива, од ње се тражи да учествује у њој, јер Спасење није искључиво дело Господа, мада превасходно јесте али је истовремено и дело човека.  Бог не намеће Спасење већ као Бог љубави тражи да га ми слободно прихватимо", рекао је Епископ Петар у литургијској беседи, у петак 7. априла 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, служио је  свету архијерејску Литургију на празник Благовести 7. априла 2023. године у Вазнесењској цркви у Београду.

Епископу Петру саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке  у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи Преосвећени Епископ каже да Тражи да је изазов за људску слободу, да уђе у заједницу са Господом и одрекне се свега оног што води од њега. И тако у име целога људскога рода, од постања па до краја света и века наша највећа нада, наша највећа радост и љубав, најдрагоценије, навредније што смо ми као људи дали Богу, дали свету, што је наш понос и нада јесте она Марија, поручио је Епископ Петар.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести