НЕДЕЉА, 28. 10. 2018 - 17:32

Извор: ТВ Храм

И у Боцвани "Косово је срце Србије"

У главном граду Боцване, Габорне, Патријарх српски Иринеј је освештао нови храм Српске православне цркве, а на храму домаћин дочекао Његову светост речима „Косово је срце Србије“.

ТВ Храм
Патријарх српски у Боцвани

На празник Преподобне мати Параскеве 27. октобра 2018. године, Патријарх српски Иринеј освештао је у Габорону, главном граду Боцване, нови храм посвећен Светом Сави.

ТВ Храм
Патријарх српски у Боцвани

На првој светој Литургији у новоосвећеном храму Његовој Светости салуживали су Високопреосвећени митрополит Габорона и Боцване г. Генадије из Александријске патријаршије као и Преосвећени епископ шумадијски Јован као и други свештенослужитељи, у присуству амбасадора Србије у Јужноафричкој Републици г. Божина Николића и амбасадора Руске Федерације у Боцвани г. Виктора Сибилова, конзула Амбасаде Србије у Преторији г. Саше Марта и великог броја Срба који живе и раде у том делу Африке. 

ТВ Храм
Патријарх српски у Боцвани

Патријарх српски је у својој беседи реко је да се данашњем дану радују и небо и земља, сам Бог и угодници његови, а посебно Свети Сава коме се овај свети храм посвећује, те поручио да се у овом храму скупљају не само православни Срби, него сви који припадају цркви Православној. Беседу Патријарха можете у целости чути на радију Слово Љубве.

ТВ Храм
Патријарх српски у Боцвани

Повезане вести

Вести