УТОРАК, 2. 10. 2018 - 00:34

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ НА СВЕТОЈ ГОРИ: Посетио Кареју а затим отишао у Хиландар (ВИДЕО)

У понедељак, 1. октобра 2018. године, Његова Светост Патријарх српски Иринеј стигао је на Свету Гору.

ТВ Храм
Патријарх српски Иринеј испред Протата са члановима СветеЕпистасије и гувернером Свете Горе

Свјатјејши Патријарх српски је стигавши на Свету Гору прво посетио Кареју где су га свечано дочекали чланови Свете Епистасије као и гувернер Свете Горе г-дин Константинос Димча. Након доксологије која је служена у Протатској Цркви након у згради Протата уприличен свечани пријем.

ТВ Храм
Долазак Патријарха Иринеја у Манастир Хиландар

Из Кареје, Његова Светост Патријарх српски Иринеј упутио се ка Светој српској царској лаври – Манастиру Хиландар. Патријарха је у Хиландару дочекао Хиландарски Игуман Архимандрит  Методије са братијом.

Хиландарски монаси отпојали су „Многољествије“ српском патријарху након чега је уследило топло слово добродошлице Хиландарског Игумана, Високопреподобног архимандрита Методија.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј у порти Манастира Хиландар са гувернером Свете Горе и хиландарским игуманом Методијем

Патријарх српски обишао је и обновљени Манастирски конак, а након обиласка уследило је вечерње богослужење након кога је Свјатјејши Патријарх целиво мошти.

ТВ Храм
Игуман Методије, Константинос Димча, гувернер Свете Горе и Патријарх српски Иринеј

Екипа Телевизије „Храм“ имала је велики благослов хиландарског Игумана који је дозволио снимање унутрашњости Цркве те му у наше име и у име свих наших гледалаца изражавамо велику благодарност.

Ускоро на програму Телевизије "Храм" опширније репортаже о посети Његове Светости Патријарха српског г-дина Иринеја Светој Гори.

Повезане вести

Вести