ЧЕТВРТАК, 26. 4. 2018 - 10:48

Извор: православие.ру

Презентација будућег духовног центра Свети Сава

Данас је, 13. априла текуће 2018. године са почетком у 15:00 часова, Његово Високопреосвештенство г.г. Хризостом, митрополит Дабро-босански у палати Митрополије у Сарајеву приредио радни ручак за Градоначелника Источног Сарајева, начелнике општине Источног Сарајева (односно изасланике отсутних). Овом приликом Високопреосвећени Господин Митрополит упознао је своје госте о архитекстонском рјешењу за објекат Митрополије у Источном Сарајеву (Лукавици).

Православие.ру
Презентација будућег духовног центра Свети Сава

Архитекта Господин Новица Мотика стручно је презентовао свој пројекат, а што је са задовољством прихваћено и одобрено. Са своје стране Високопреосвећени је изразио наду да ће објекат бити завршен и усељив до Октобра 2020. године када ће Митрополија Дабро-босанска обиљежити 800-годишњицу свога постојања, али и страдања и васкрсења! Изразио је наду да ће Град Источно Сарајево и саме Општине Источног Сарајева као и цијела Митрополија дати свој допринос обнови односног објекта и његово стављање у функцију.

Са своје стране Градоначелник Вуковић као и присутни начелници општина, односно изасланици отсутних, исказали су своју спремност да се ово величанствено, али и историјско дјело оствари и да буде дар Митрополији за њену 800-ту годишњицу.

Православие.ру
Презентација будућег духовног центра Свети Сава

Повезане вести

Вести