СРЕДА, 18. 4. 2018 - 11:10

Извор: Епархија источноамеричка

Благослов Пресвете Богородице у храму Светог Саве у Парми

Радуј се, Мајко пута што Истини води!

Епархија источноамеричка
Благослов Пресвете Богородице у храму Светог Саве у Парми

Благодат Божја је увек присутна у нашим црквама и манастирима, јер како рекоше наши свети Оци: Црква је Небо на земљи. Свети Јован Кронштатски је рекао: У цркви сам заиста као на земаљском небу. Осећам да сам у очигледном присуству Божјем, Његове Мајке, небеских сила и свих Светих. На Томину недељу такву благодат и љубав Божју осетили су свештеници и парохијани при храму Светог Саве у Парми који су били благословени посетом чудотворне иконе Пресвете Богородице Курско-Коренајске.

Божјим промислом, уз благослов Његовог Преосвештенства Владике источноамеричког г. Иринеја и оца Илије Марзева, старешине руског Саборног храма Светог Сергија, ова чудотворна икона, једна од најстаријих икона Руске Православне Цркве, донета је у српски Светосавскихрам где је био окупљен многобројни верни народ. Радост због благослова и посете светиње сијала је на лицима свих присутних. Свештеници Илија Марзев и Ведран Грабић и јеромонах Максим Илић, уз оца Драгослава Косића, пароха овог храма, служили су акатист Пресветој Богородици.

Отац Илија се обратио верницима подсећајући на чудеса свете иконе преко које Пресвета Богородица пружа своју благодат. -Ова чудотворна икона у детињству је исцелила Светог Серафима Саровског, једног од највећих руских православних подвижника, прозорљиваца и чудотвораца. Од тринаестог века до данашњих дана многа чудеса су се десила пред овом светињом, истакао је отав Илија Мразев.

Након целивања чудотворне иконе Пресвете Богородице, благочестиви народ је кренуо своји домовима носећи у рукама Њену репродукцију коју су добили на дар. После посете храму у Парми, отац Илија је чудотворном иконом обрадовао вернмике у манастиру Марчи.

Повезане вести

Вести