ЧЕТВРТАК, 25. 2. 2021 - 15:01

Извор: Слово љубве

Молитвени спомен Св. Ђорђа Кратовца - славе манастира Мала Ремета

На дан Св. великомученика Ђорђа Кратовца, 24. фебруара 2021. године, у фрушкогорском манастиру Мала Ремета богослужена је Света Литургија у част и спомен овом дивном српском светитељу, а кога овај манастир прославља као свога заштитника, сазнаје Радио Слово љубве благодарећи оцу Сретену Лазаревићу, архијерејском намеснику румском и пароху у Руми.

Слово љубве

"Благословено Царство" произнео је началствујући међу свештеницима протојереј Јован Милановић, старешина саборног храма у Сремским Карловцима и ректор Карловачке богословије, а саслуживали су му протојереј Сретен Лазаревић, затим јеромонах Лукијан настојатељ манастира Ђипше, јереј Чедомир Грујић парох јазачки, јереј Бранислав Јовановић парох прогарски и јереј Страхиња Џамбић парох нештински.

 

За певницом дивно су појали богослови из Сремских Карловаца. Беседу у светом храму произнео је отац Јован Милановић, а такође отац Сретен Лазаревић обратио се присутнима надахнутом беседом за време послужења присутних. Сви присутни су пожелели добродошлицу мати Февронији која је од децембра прошле године постављена за настојатељицу ове свете обитељи.

Повезане вести

Вести