ПЕТАК, 23. 10. 2020 - 15:48

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

Настављени радови на обнови манастира Светог Саве у Илајну

У Манастиру Свети Сава у Илајну, и поред тешких услова које је наметнула пандемија вируса КОВИД-19, радило се на изградњи и обнови храма Светог Алимпија Столпника и објектима монашког конака и епископске резиденције.

Митрополија аустралијско-новозеландска

Несебичним трудом и донацијом брата Драга Остојића и његовог сина Немање изведени су радови припреме и бетонирања опхода око храма Свeтог Алимпија Столпника. Брат Драго и Немања су уложили не само свој рад већ су финансирали и сав материјал за израду опхода.
 
Такође, зидар Саша, са помоћником, завршио је велики део посла зидања пријемне канцеларије, пројекта који је предвиђен још за време зидања монашког конака, али је годинама био коришћен као привремена гаража за манастирски аутомобил. Неопходно је напоменути да су и зидари свој рад у целости приложили манастиру. 
 
Славиша и Марко Милановић су обавили значајан посао на уређељу манастирског имања користећи своје машине и уклањајући гомиле земље и материјала који се временом накупио на имању манастира. Брат Горан Адамовић извео је радове на поновном прокопавању и уређењу канала за одвод воде која се скупља у нижим парцелама манастира. Сви они су поред властитог добровољног рада сносили и материјалне трошкове везане за наведене радове.
 
Братство манастира благодари свима онима који су уложили труд и сносили трошкове као и свима осталима који су се одазвали позиву манастирског братства и узели учешћа у овим радовима као и у свим радовима у овим тешким условима. 
 
Молимо се да их Господ благослови и награди онако како он то зна, може и хоће. 
 
Братство манастира позива поштоваоце манастира да помогну реализацију пројеката, узму учешћа у радовима и буду део обнове манастира, уз благослов Епископа аустралијско-новозеландског Г. Силуана.

Повезане вести

Вести