ЧЕТВРТАК, 1. 10. 2020 - 14:23

Извор: Словољубве

Торжествена прослава славе храма у Новој Галеници (ВИДЕО)

Светом архијерејском литургијом, коју је служио викар Патријарха српског Преосвећени Епископ ремезијански Г.Стефан са земунским свештенством, прослављена је 30. септембра 2020. године, слава храма светих мученица Христових, Вере, Наде, Љубави и мати им Софије у насељу Нова Галеника.

ТВ Храм

На светој Литургији је са благословом Његове Светости Патријарха српског Г.Г. Иринеја, рукоположен ђакон Немања Боснић у чин презвитера и уприличена је додела великог црквеног одликовања Ордена Светог Саве угледном земунском привреднику и добротвору Драгутину Милошевићу. Присутни су били чланови Већа Градске општине Земун, Председник Црквене општине Земун г. Бранислав Ивановић и г. Марко Николић.

Храм који је започет у славу Божију освештањем земљишта и крста августа 2013. године, данас представља место сабрања православних житеља овог дела Земуна. Српска Православна Црква прославља овај празник сећајући се на духовни подвиг хришћанских светитељки и мученица Вере, Наде, Љубави и мајке им Софије које су пострадале у Риму у време цара Хадријана.

Повезане вести

Вести