ПОНЕДЕЉАК, 14. 9. 2020 - 16:13

Извор: СПЦ

Патријарх Иринеј разговарао са председником Вучићем

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј састао се 14. септембра 2020. године са председником Републике Србије г. Александром Вучићем.

СПЦ

У отвореном и садржајном разговору председник Вучић је известио Патријарха о преговорима о Косову и Метохији који су почетком месеца вођени у Вашингтону и Бриселу, као и о разговорима вођеним са светским државницима. Речи је било и о положају српског народа на Косову и Метохији, у Црној Гори, Хрватској, Републици Српској, али и другим деловима Босне и Херцеговине. Посебна пажња посвећена је најави низа амбициозних појеката за будућност Србије.

Његова Светост Патријарх је исказао посебно интересовање за улагања државе у унапрећење здравственог система и нарочито похвалио чињеницу да је држава убрзано покренула радове на реконструкцији десет општих болница, као и радове на изградњи новог Клиничког центра Србије у Београду. Председник је напоменуо да је реч само о првој фази, као и да је у плану реконструкција још тридесет општих болница, као и изградња клиничких центара у Новом Саду и Крагујевцу. 

Састанку су присуствовали Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, лични секретар Патријарха српског г. Дејан Накић и генерални секретар Председника Републике Србије г. Никола Селаковић.

Повезане вести

Вести