СУБОТА, 12. 9. 2020 - 16:35

Извор: СПЦ

Патријарх Иринеј примио лидере коалиције „За будућност Црне Горе“

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 10. септембра 2020. године у Патријаршији српској у Београду лидере коалиције „За будућност Црне Горе“ г. Андрију Мандића и г. Милана Кнежевића.

spc.rs

О срдачном разговору Његова Светост Патријарх је изразио задовољство чињеницом да је воља народа тријумфовала над самовољом појединца, као и да су избори у Црној Гори протекли у мирној и демократској атмосфери, и изразио наду да ће у најскоријем времену безакони Закон о слободи вероисповести, који је био уперен против Српске Православне Цркве бити стављен ван снаге.

Господа Мандић и Кнежевић су захвалили Његовој Светости на великом залагању за јединство Српске Православне Цркве, нарочито истичући Патријархову улогу у борби за јединство српског народа ма где да живи. Обојица саговорника су изразила задовољство чињеницом да ће до краја октобра 2020. године бити завршени радови на изградњи храма Светог Саве, чиме ће наш народ дати немерљив допринос православној духовности и култури читавог човечанства, а сваки Србин и Српкиња моћи тиме да се поносе.

Састанку је присуствовао Преосвећени Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског.

Повезане вести

Вести