ПЕТАК, 4. 9. 2020 - 13:06

Извор: Епархија тимочка

Уређење манастира Короглаш

Крајем августа 2020. године извршено је уређење манастира Короглаш који се налази у околини неготинског села Милошево.

ТВ Храм

У оквиру програма јавних радова и у организацији локалне самоуправе – општине Неготин, МЗ Милошево и ЦО Милошево, спроведена је акција рашчишћавања и уређивања терена на којем се налази манастирски комплекс у којој су учествовали јереј Марко Јокановић, парох милошевски, г. Боривоје Анђеловић, председник Црквеног одбора, г. Добрица Новаковић, повратник из Швајцарске, г. Драган Станојевић, аустријски пензионер, мештани села Милошево – г. Бранко Благојевић, г. Ненад Станојевић, г. Дарко  Прстић и други.

Манастир Короглаш, који датира из краја XIV и почетка XV века, стављен је под заштиту државе и утврђен је као непокретно културно добро од великог значаја а налази се под јурисдикцијом Епархије тимочке Српске православне цркве.

Управни одбор Црквене општине Милошево најавио је радне акције усмерене на инфраструктурно уређивање приступа манастирском конаку, санирање и одржавање пута, изградњу моста преко Јасеничке реке, а у плану је и израда монографије која ће приказати историјат овог древног манастира.

Повезане вести

Вести