СУБОТА, 29. 8. 2020 - 15:35

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нова монашења у манастиру Подмаине, богослужио Митрополит Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије служио је 29. августа 2020. године са свештенством свету службу Божју у храму Успења Пресвете Богородице манастира Подмаине у Будви.

Митрополија црногорско-приморска

Пред почетак Литургије, Владика је замонашио искушенике те монашке обитељи Драгишу и Бориса којима је дао имена Јосиф и Нестор. Првине ангелског лика примили су послушници Димитрије, Марко и Милош.

У току Литургије свету тајну крштења примили су Балша, Анастасија, Оливера и Анастасија.

У литургијској проповеди након читања Јеванђеља Митрополит је рекао да у Цркви Божјој постоји само један народ – Божји народ: -Једна света заједница сабрана од свих земаљских народа без обзира којим језицима они говорили и у које вријеме живјели. То је народ Божји, Црква Божја, Тијело Христово, то је царско свештенство.

-Крштења је рађање за живот вјечни и непролазност. Ова служба Божја и ове тајне свете обављају се на свим земаљским језицима и у свим земаљским народима. Нема мјеста на земаљском шару гдје данас нема Цркве Христове, Цркве Божје, казао је митрополит Амфилохије који је благосиљао славски колач поводом празника Светог Рафаила Банатског, небеског покровитеља игумана манастира Подмаине Рафаила (Бољевића).

Владика је честитао славу игуману Рафаилу и братији уз благодарност Богу за обнову подмаинске обитељи и одликовао г. Дејана Рајковића из Будве архијерејском похвалницом за несебичну помоћ и показану љубав према манастиру Подмаине и другим храмовима Митрополије црногорско-приморске.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Повезане вести

Вести