ПЕТАК, 7. 8. 2020 - 20:50

Извор: Радио Слово љубве

Опело и сахрана игумана сланачког Андреја

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиo je монашко опело новопрестављеном архимандриту Андреју, игуману манастира Сланци. Претходно је Његово Преосвештенство викарни Епископ ремезијански Стефан началствовао Светом Заупокојеном Литургијом у овоме манастиру крај Београда, известила је Зорица Зец, сарадник информативне службе СПЦ. Отац Андреј је сахрањен на манастирском гробљу у Сланцима.

Радио Слово љубве

Свјатјејши Патријарх Иринеј је укратко подсетио сабране на животопис оца Андреја указавши да "где год је био оставио је најбољи пример о себи, о својој вери, о својој љубави према Богу и према нашем народу". "Зато ће му Црква остати вечно захвална и молити се Господу да га прими тамо где су наши свети преци, јер је и вером својом и животом својим и заслужио да буде међу нашим светим прецима" рекао је између осталог Патријарх Иринеј. Звучни запис ове беседе, као и обраћање викарног Епископа Стефана можете чути у продужетку ове вести.

Подсетимо да је архимандрит Андреј (Јовичић) рођен 1937. године у месту Гојна Гора у општини Горњи Милановац и крштен као Алекса. Од седамнаесте године је живео монашким животом, служио Господу свим срцем у неколико Епархија СПЦ, од чега је 15 година провео у Епархији рашко-призренској уз тадашњег Епископа и потоњег Патријарха српског, блаженопочившег г. Павла. 

Нека Господ упокоји душу новопрестављеног оца Андреја и подари му Царство Небеско!

Повезане вести

Вести