ПОНЕДЕЉАК, 18. 5. 2020 - 10:06

Извор: Радио Слово љубве

Патријарх богослужио у храму Светог Георгија у Бежанији

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј началствоваo je 17. маја 2020. године светом архијерејском Литургијом у храму Светог Георгија у Бежанији. Саслуживали су јереји Владимир Левићанин и Желимир Продановић, као и ђакони Радомир Вручинић и Дарко Радовановић.

www.spc.rs

-Ми немамо довољно људских језика да искажемо значај и важност свете тајне Причешћа кроз коју се сједињујемо са Богом. Ми смо сами слика и прилика и икона Божја и када то знамо онда треба да водимо рачуна да наш живот буде достојан лика Божјега. О томе треба често да размишљамо и да се Богу молимо да нас Он води Његовим светим путем у вечни живот, беседио је патријарх Иринеј.

-У данашњем светом Јеванђељу чули смо занимљив разговор између Господа Исуса Христа и жене Самарјанке. Из њиховог разговора видели смо да је жена остала зачуђена на Господње речи о „живој води“, рекао је патријарх Иринеј и наставио:

-Тада јој Господ открива велику тајну да је „жива вода“ пут који води у живот вечни. Она је Реч Божја, то је благодат Божја, то је истина Божја, то је наша вера у Бога, то је жива вода која нас води у живот вечни, додао је патријарх Иринеј.

Повезане вести

Вести