УТОРАК, 11. 2. 2020 - 11:24

Извор: Епархија захумско-херцеговачка

Литургијска завршница симпосиона у Требињу

Светом Литургијом у Преображењском храму у Требињу началствовао Епископ брегалнички Марко уз саслужење архијереја Димитрија, Григорија и Атанасија

Епархија захумско-херцеговачка

Симпосион (συμπόσιον од συμπίνειν – пити заједно) „Теологија у јавној сфери”, који седму годину заредом све учеснике у њему, јавним и заједничким дискусијама, напаја добрим мислима, осећајима и подстиче на доброделање, и ове године завршен је Литургијом (заједничким јавним делом) сабраних на једном месту ради заједничког пијења Пића бесмртности.

Светом архијерејском Литургијом у Преображењском храму у Требињу началствовао је Епископ брегалнички Охридске Архиепископије г. Марко, уз саслужење Епископа захумско-херцеговачког г. Димитрија, Епископа диселдорфског и немачког г. Григорија и умировљеног Епископа захумско-херцеговачког г. Атанасија уз саслужење свештенства и верног народа Требиња и Херцеговине, уз учешће и присуство учесника и гостију скупа „Теологија у јавној сфери”.

Своју беседу на еванђеоску приповест о царинику и фарисеју изнео је епископ Григорије, а поздравне речи разменили су епископи Марко и Димитрије.

Повезане вести

Вести