НЕДЕЉА, 8. 4. 2018 - 20:52

Извор: Танјуг

Дивна Љубојевић: Сваког јутра, чим се пробудимо, имамо прилику за добро

Наша најзначајнија интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић и њен хор “Мелоди” одржаће концерт 15. априла на сцени “Коларца”.

Промо
Дивна Љубојевић

Наша најзначајнија интерпретаторка духовне музике Дивна Љубојевић и њен хор “Мелоди” одржаће концерт 15. априла на сцени “Коларца”. Наступ је део турнеје “Златна нит”, чија је идеја да публици представи нит која повезује музичко наслеђе Србије, од средњег века до савременог доба, са музичким наслеђем Византије и земаља византијског културног круга, као што су Грчка, Бугарска и Русија.

- На репертоару васкршњег концерта наћи ће се све што је лепо - казала је Дивна Љубојевић. - Изводићемо песме које су тесно везане за празник, али и нумере које публика воли. Ово што се сада назива модерном музиком су, заправо, пролазна стања и “вратоломије”. Духовна музика јесте крхка, али је то процес као код рођења детета. Те две ћелије јесу крхке, али из тога касније настане човек. Духовна музика не пролази кроз фазе. Људи пролазе кроз фазе у зависности од друштвеног, политичког, идеолошког контекста у којем слушају или игноришу духовну музику. Духовна музика је ту и не секирам се за њен опстанак.

Промо
Дивна Љубојевић

Верницима који су јуче славили Ускрс, Дивна поручује да никада не помишљају како ништа не зависи од њих:

- Тешка су времена и много је изазова, али док смо живи све, ипак, зависи од наших избора. Човек мора да схвати велику шансу коју је добио самим животом, јер је васкрснуо сваког јутра чим се пробудио. Свако јутро је нови почетак и могућност да се исправи све што нисмо стигли до тада. Пре свега, у односу према људима, самима себи, Богу. Док нас Бог одржава у благослову да се будимо сваког јутра, све је могуће и та мисао треба да нас смирује и чини радосним.

Вести