ПЕТАК, 18. 1. 2019 - 11:56

Извор: mitropolija.com

Осмех косметских малишана мотив за даљу борбу

„Све оно зашта се боримо и наш труд усмеравамо протеклих десет година, осликало се протеклог викенда у осмесима малишана које смо имали прилике да посјетимо“ организација "Млади за Космет"

pravoslavie.ruпомоћ организације "Млади за Космет"

Овим речима чланови Хуманитарног омладинског клуба “Млади за Космет“ из Подгорице су описали своје утиске недавне посете селима Косовског Поморавља – околини Гњилана. Чланова ове организације у недељу, 13. jануара, заједно са члановима организације „Сви за Космет“ посетили су школе и вртиће у селима Шилово, Партеш, Горње Кусце, Пасјане и Коретиште и малишанима уручили новогодишње пакетиће.

„У сваком од ових села имали смо прилику да видимо осмијех и одушевљење најмлађих, који нам дају наду и мотив да наставимо борбу за народ на Косову и Метохији“, истичу чланови ове непрофитабилне организације која је недавно обележила 10 година свог постојања и која је, иако званично има само 15 чланова, организатор низа запажених и успешних активности у помоћи угроженом становништву у јужној српској покрајини и подсећању наших сународика на значај КиМ и Косовског завета.

„Млади за Космет“ новогодишњу акцију новчано су помогли са 670 евра захваљујући великом броју приложника који су узели учешћа у њој. Подгоричко удружење се и овом приликом захваљује дародавцима и позива све људе добре воље да уплатом новчаних средстава на жиро рачун организације дају свој скроман допринос и помогну најугроженије становништво на Космету. Други термин уручивања пакетића је 27. јануар када ће, ако да Бог, опет посетити свету земљу.

pravoslavie.ru
помоћ организације "Млади за Космет"

У складу са планираним активностима ”Млади за Космет” већ припремају следећу хуманитарну акцију за куповину обуће косметској деци. Жиро-рачун је 510-93398-79 сврха уплате ”донација”.

Значајан извор финансирања активности и прикупљања помоћи је и продаја мајица, дуксерица, капа и застава са мотивима који показују везу између Космета и Црне Горе. Из ове организације подсећају да се због великог интересовања, током овог месеца поново могу, слањем поруке на број 068-800-760 или путем друштвених мрежа, наручити мајице „Народ Црне Горе признао те није, Косово је срце Србије“ и „На твојим се врлетима разби сила душманима“. Сви који купе мајице такође учествују у хуманитарним акцијама овог удружења.

УКЉУЧИ СЕ И ДОНИРАЈ!

Весна Девић

Митрополија Црногорско-приморска

Повезане вести

Вести