УТОРАК, 13. 6. 2023 - 22:10

Извор: TВ Храм

У Београду одржано пето донаторско вече хуманитарне организације "Срби за Србе" (ФОТО)

Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је пето донаторско вече у Београду, у уторак 13. јуна 2023. године. 

ТВ Храм

Гост донаторске вечери био је и Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, који је у својој беседи рекао: 

"Овај свет је постао једно место које је постало непредвидиво, потребно нам је да се сабирамо око добрих ствари, да се сабирамо око доброга, око смисла. У данашње време је велики добитак ако човек проводи макар мало времена у пристојном друштву, ако на телевизији гледа нешто што је макар пристојно. А да не говорим колико је значајан труд да се помогне онима који су угрожени. Веома је значајно када се људима да шанса, када им се да перспектива, када се деци да осмех на лице. Када неко ко можда нема текућу воду у кући, или му је хладно зими, или другови можда неће да долазе код њега у посету зато што не воле да се друже са сиротињом, велика је утеха када макар једно такво дете зна да неко мисли о њему и да оно некоме значи. А знате да је рекао велики Достојевски да све идеологије овога света и сва прегнућа људска нису достојна једне сузе детета."

Окупљенима се обратио и председник ХО "Срби за Србе" Игор Рашула.  Бројне познате личности из света уметности и спорта  подржале су овај догађај својим доласком.

Циљ донаторске вечери је прикупљање 100.000 евра. Прикупљени новац организација ће усмерити за изградњу кућа породицама Нешковић из Медвеђе и Вуковић са Косова и Метохије. Додатно прикупљена средства биће усмерена за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији.


 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести