ПЕТАК, 8. 3. 2024 - 06:40

Извор: Срби за Србе

Прикупљено 60.000 евра на шестој донаторској вечери Хуманитарне организације Срби за Србе у Београду

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је шесто донаторско вече у Београду на којем је прикупљено више од 60.000 евра за породицу Обрадовић из села Градац код Сјенице, а чак 30.000 долара донирали су „Фенечки бисери“ од турнеје по Америци.

Срби за Србе


Догађају су присуствовале бројне познате личности које су годинама уз ХО Срби за Србе. Академик Матија Бећковић за медије је изјавио: „Срби за Србе – са те три речи, од које су две исте, све је речено, не може бити јасније. Онима који воде Организацију и вама који служите скидам капу ову коју сада тренутно држим на глави“.

Присутне је одушевила аукција на којој су лицитирани дрес ФК Црвена Звезда и ФК Партизан са потписима свих играча, потписан дрес Кристијана Роналда, раритетно вино из манастира Тврдош, сабрана дела академика Матије Бећковића са посебном персонализованом посветом и препис прве странице Душановог законика исписан руком младог калиграфа Душана Мишића. Донаторско вече одржано је у ресторану “Love House”, а власници објекта су осим простора, донирали и комплетну услугу.

Вече је отворила наша глумица Мирка Васиљeвић заједно са колегом Миланом Поповићем, док је благослов на почетку вечери дао Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар Богдановић.

Премијерно је пуштен емотиван филм у којем су се смењивала дечица чије изјаве су растужиле многе госте. Након филма се гостима обратио представник Организације, господин Игор Рашула, а одмах затим и песник, књижевник и академик Матија Бећковић.

Музички део програма отворио је гудачки квартет Аурора, талентоване девојке које су атмосферу употпуниле народним и традиционалним мелосом, затим музички ансамбл „Фенечки бисери“, док је за крај програма шесто по реду донаторско вече затворила певачица Ана Кокић са својим бендом, Ана је одлучила да и ово донаторско вече учини незаборавним и претвори крај вечери у сјајан концерт. Испред бине су заједно са осталим гостима играли и водититељи Стефан Поповић, Милош Анђелковић и Милица Марковић.

Чланови музичког ансамбла „Фенечки бисери” су након 30-одневне хуманитарне турнеје по САД-у директно са пута стигли на донаторско вече и то са донацијом у износу од 30.000 долара, што су прикупили обилазећи следеће градове: Орландо, Норт Порт, Атланту, Питсбург, Кливленд, Чикаго, Милвоки, Линколн Небраска, Денвер, Сан Дијего, Сан Маркос, Финикс, Далас и Галвестон.
 
Посебна захвалност овог пута исказана је власнику ресторана WALTER Младену Пауновићу због несебичне и дугогодишње сарадње. У свим њиховим ресторанима у Србији, региону и дијаспори постављене су донаторске кутије, на доставним возилима стоји позив за слање порука на број 7763 и више пута су уступали локале за догађаје Хуманитарне организације Срби за Србе. Уручена му је икона Светог Василија Острошког. Иста икона дарована је и Војину Цуцићу, власнику ресторана ПАВЛЕ КОРЧАГИН и других локала (Облак у панталонама, Лимун жут, Мала маца и чарда Парче раја). Војин је велики пријатељ и донатор организације Срби за Србе. Њихов смисао за хумор и маркетинг допринели су да велики број људи чује за Хуманитарну организацију Срби за Србе.

Догађају су присуствовали и певач Марко Булат, певач Игор Симић (који је донирао озвучење са људством за донаторско вече), Тања Анђелковић, као и успешни привредници, бројни донатори и пријатељи Организације.

„Ово је време у којем људи јуре само новац и по цео дан се о томе брину као да ће све да однесу у гроб, људи који се овде окупљају брину о другима и верујте доћи ће и тај дан када ће се све окренути на ту страну" – рекао је за медије водитељ РТС-а Милан Поповић

Хуманитарна организација Срби за Србе најавила је да ће донаторске вечери током 2024. године одржати и у Чачку, Новом Саду, Требињу, Бијељини и по први пут у дијаспори и то у Берлину и Чикагу. У Берлину ће донаторско вече бити одржано 18. маја, док ће у Чачку бити одржано 25. јуна.
 

Повезане вести

Вести