ЧЕТВРТАК, 11. 2. 2021 - 10:43

Извор: Епархија горњокарловачка

Посета председнице Републике Српске Петрињи, Глини и Мајским Пољанама

Епископ горњокарловачки г. Герасим се сусрео у Петрињи јуче, 10. фебруара 2021. године са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић, амбасадором БиХ у Хрватској Александром Врањешом, Мариом Ђурагићем, шефом представништва Републике Српске у Бриселу, осталим члановима делегације Републике Српске и председником Самосталне демократске српске странке проф. др Милорадом Пуповцем, као и саборском заступницом СДСС Драганом Јецков, који су заједно са протојерејем-ставрофором Славишом Симаковићем посетили петрињски храм Светог Спиридона Чудотворца и парохијски дом, који је разрушен у земљотресу, известила је Епархија горњокарловачка.

Епархија горњокарловачка

Након обиласка Петриње, Епископ Герасим је заједно са уваженим гостима  посетио и Глину, храм Рођења Пресвете Богородице, где их је дочекао парох глински јереј Горан Каламанда.  Потом  су посетили породицу Куколеча и детаљније се упознали са условима у којима сада живе.

У пријатном разговору Владика Герасим је детаљније упознао председницу са невољама и страдањем како људи тако и свих храмова и светиња Епархије горњокарловачке. Посебна пажња посвећена је теми обнове и помоћи народу у овој тешкој ситуацији.

Председница Жељка Цвијановић је показала интересовање, солидарност  и добру  намеру за помоћ људима и обнову домова, светиња и објеката Епархије горњокарловачке.

Повезане вести

Вести