ПЕТАК, 8. 1. 2021 - 13:04

Извор: СПЦ

Божићни ручак за кориснике Црквене кухиње

У тренуцима глобалне кризе, када се свет суочава са многим пошастима и када све више људи живи у тешкој материјалној ситуацији и без праве подршке, као хришћани пред собом имамо обавезу да дамо свој максимални допринос олакшавању тешке ситуације најугроженијих.

СПЦ

Архиепископија београдско-карловачка кроз своју хуманитарну организацију Верско добротворно старатељство годинама уназад изналази начине да помогне вишедетним породицама, самохраним родитељима и свим потребитима. Тако је и ове године организована традиционална подела божићних пакета хране свим корисницима Црквене кухиње.

Божићна радост увек надахњује христоносце (добротворе и волонтере) у несебичном труду. Стога је хуманитарна организација Наши Срби из Чикага и ове године обезбедила средства за припрему традиционалног божићног ручка. Акцију је подржала Млекара Спасојевић из Бајине Баште донацијом сира, затим Меркатор Центар донацијом сокова, породична фирма из Борче која годинама уназад донира колаче и породица Николић која је за кориснике Црквене кухиње упаковала сву печеницу и учествовала у донацији исте. Захвалност дугујемо и волонтерима који су претходних дана обављали припреме додатака за ланч пакете (2000 куваних јаја, салате, хлеб), све упаковали и помогли при подели. Уз све то, подељене су и топле пригањице и сокови.

Имали смо и ту част да су у подели пакета учешће узели и здравствени радници из Хитне помоћи који су претходног дана донели намирнице које ће бити подељене уз божићне пакете деци из вишедетних породица.

Нека Богомладенац Христос дарује свако добро милосрдним добротворима Црквене кухиње, а све вас који ову вест читате поздрављамо најрадоснијим хришћанским поздравом: Мир Божји - Христос се роди!

Повезане вести

Вести