СРЕДА, 7. 10. 2020 - 13:38

Извор: ТВ Храм

ПОБЕДНИК АКЦИЈЕ „СЛАВИТЕ ГОСПОДА- НАЈЛЕПША ПЕСМА ТВ ХРАМ“

Дошао је и тај дан - гласање за најлепшу песму телевизије Храм је завршено, а ми вам са поносом објављујемо резултате ваших гласова!

ТВ Храм

У протеклих месец дана, гледаоци телевизије Храм су имали прилике да узму учешћа у пројекту телевизије Храм, под називом "Славите Господа- најлепша песма телевизије Храм". За вас смо изабрали 50 предивних духовних нумера, од којих су по две или три, свакодневно емитоване и представљане  у емисији "Живоносни Источник". Својим гласовима, наши гледаоци су бирали себи најражу песму, а пресек стања и број гласова, могли су да прате на недељном нивоу.

Пристигло је укупно 55 556 гласова, путем Вибер апликације, текстуалних порука и форме на сајту телевизије Храм. Гласање је затворено 04.10.2020., а након завршне обраде гласова, издвојене су три нумере са највећим бројем гласова.

На ТРЕЋЕМ месту, са 16 147 гласова, налази се  Музички Састав Метох, са песмом „Дан победе“, која говори о Христовом страдању и Васкрсењу.

ДРУГО место по броју пристиглих гласова, њих чак 17 704, освојила је песма „Радуј се Параскево“, коју изводи Хор Светог Јована Дамаскина из Лапова.

А највећи број симпатија наших гледалаца и  ПРВО место, са чак 18 424 гласа, припали су песми „Завет Светом Николи“, у извођењу Дечијег хора Првог београдског певачког друштва.

Песма говори о једном славском јутру на дан Светог Николе. У њој дете произноси своју искрену молитву за српски народ, и жељу да буде делима својим- „...Светог Ђорђа достојан“, заветује се да ће чувати Косово и поручује деци са овог подручја да се не плаше, јер их молитвама Свети Никола штити и чува.

Аутор песме је Радослав Докмановић, наставник гитаре из Прибоја, који живи и ради у Београду.

За нашу телевизију рекао је да му је изузетно драго због оваквог пласмана песме, нарочито јер песма пева о Косову и Метохији.

„Песма је позив свима нама,  деци и целом народу, пре свега да се окренемо Косову и Метохији, и једни другима“, каже Радослав.

Песма је настала док је радио у једном вртићу, где родитељи, како каже, нису имали разумевања и слуха да им деца уче једну познату песму о Косову, коју су, између осталог радили. Тада је добио инспирацију да напише песму коју ће деца моћи да певају, а потом је  уследила и сарадња са дечијим хором Првог београдског певачког друштва.

Диригент хора, Радила Кнежевић каже су били пријатно изненађени сазнавши да је песма уврштена у избор, поред 50 прелепих нумера, а када су сазнали да је прикупила највећи број гласова, одушевљењу није било краја- труд и вредан рад су се исплатили, али наглашава да је порука песме засигурно оно што је  дотакло срца гледалаца.

Телевизија Храм
Победници акције "Славите Господа- Најлепша песма Тв Храм"

Посебну радост и одушевљење због овог пласмана показала су, наравно, деца- певачи дечијег хора ПБПД. Песму са посебним задовољством изводе, а својим вршњацима на Косову и Метохији поручују да мисле на њих и помињу их у молитвама, и да се никада не плаше, јер Бог је уз њих.

Песму можете чути на линку ОВДЕ.

НАГРАДА за освојено прво место у акцији „Славите Господа- најлепша песма телевизије Храм“ је СНИМАЊЕ МУЗИЧКОГ СПОТА.

СВА ТРИ ансамбла са највише гласова представићемо кроз СПЕЦИЈАЛ-ЕМИСИЈЕ које ће се емитовати недељом, у термину од 16.00 часова. Такође, ова три састава добиће по монографију Храма Светог Саве.

Друго и трећепласирани ансамбл, добиће могућност да сниме неколико нумера у студију телевизије Храм.

ЕМИСИЈУ у којој ћемо представити ПОБЕДНИЧКУ НУМЕРУ, аутора, диригента и извођаче, можете погледати у недељу 11.10.2020 у 16. часова.

Честитамо првопласираним музичким  саставима, свим учесницима, ауторима и извођачима, уз жељу да нас обрадују са још пуно душекорисних песама, те да сви саборно и даље песмама славимо Господа!

Захваљујемо се и нашим драгим гледаоцима што су узели учешћа у овом пројекту, и желимо да вам, уз молитвену поруку коју носи песма "Завет Светом Николи", сваки дан буде благословен и радостан!

Повезане вести

Вести