УТОРАК, 26. 11. 2019 - 13:00

Извор: Карић Фондација

Награда „Браћа Карић“ додељена по 22.пут

На свечаности у Народном позоришту у Београду, 25.новембра додељена је награда „Браћа Карић“ личностима које су својим трудом и залагањем задужиле српски народ али и цело човечанство.

Карић фондација

Карић фондација заслужна је за оснивање награде „Браћа Карић“ а до сада је међу онима који су награду примили више 150 брилијантних умова света. Међу њима су нобеловци, глумци, уметници, спортисти као и Патријарси српски  блаженопочивши Павле и Његова Светост Иринеј.

Карић фондација
Карић фондација

Овогодишњи добитници награде су космополите хуманисти, борци за истину и правду, амбасадори мира и модерни хероји и витезови части. За њих нема граница, цео свет је њихов дом.

Карић фондација

Вацлав Дворжак, чешки филмски и тв редитељ, творац документарног филма „Отето Косово“, кроз који је испричао судбину Срба на Космету о којима су многи ћутали и приказивали искривљену слику, један је од овогодишњих добитника награде.

Карић фондација

За изразиту храброст, доброчинство према српском народу и за јачање српско-француског пријатељства још један од добитника награде је и Жак Огар, пуковник и бивши командант француских специјалних снага на Косову и Метохији.

Карић фондација

Жељку Обрадовићу, награда је уручена у Турској, у Истанбулу, за изузетне резултате постигнуте у српској, европској и светској кошарци као и за подизање и чување угледа Србије у свету.

Карић фондација

Вести