ПОНЕДЕЉАК, 16. 9. 2019 - 13:29

Извор: ОСР

У Етиопији велики протести против прогона Православне Цркве

У недељу, 15. септембра у етиопијској престоници Адис Абеби и у другим градовима широм Етиопије хиљаде људи изашло је на улице да би протестовали против невиђених зверстава која су почињена против Етиопијске Православне Тавахедо Цркве и њених верних.

ОСР
У Етиопији велики протести против прогона Православне Цркве

Док је организациони одбор у Адис Абеби одложио демонстрације за два месеца да би дао времена за преговоре с владиним телима, демонстрације изван Адис Абебе су одржане.

Извештаји из Бахир Дара, Гондаре, Десија, Комболче, Џиме, Дебре Берхана, Дебре Табора, Цегеде говоре о великом броју муслимана коју се такође придружили у протесту у знак подршке хришћанским суграђанима.

Међутим, у Адис Абеби била је на улицама велика поцијска присутност како би спречила демонстранте да стигну до трга Мескел са одређених црквених локација. Међутим, демонстранти су заузели локације неколико цркава у граду (певајући, тапшући и завијајући), притом захтевајући окончање прогона Православне Цркве.

Видели су се и велики натписи с речима захвалности патријарху московском и све Русије Кирилу и руском председнику Путину.

ОСР
У Етиопији велики протести против прогона Православне Цркве

Повезане вести

Вести