ПОНЕДЕЉАК, 6. 5. 2019 - 14:53

Извор: ТВ Храм

Владика Фотије најавио градњу заветног Храма код Бјељине

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је данас да је српском народу потребно јединство и најавио градњу заветног храма код Бијељине који би сведочио да су Срби са обе стране Дрине један народ.

 
TV Hram

Владика Фотије

"Потребно нам је јединство српског народа, јединство са Црквом и са матичном Србијом и желимо да изградимо завјетни храм код Бијељине који би објединио српски народ са обје стране Дрине и свједочио да смо један народ који живи у слози", рекао је владика Фотије. 

Он је додао да би требало да заветни храм, који ће бити посвећен Светом Сави и Светом Симеону Мироточивом, буде изграђен у близини будућег ауто-пута који ће спајати српски народ. 

У бесједи на Ђурђевдан, након служења литургије у Храму Покрова Пресвете Богородице у Лопарама, владика Фотије је истакао да су Срби мученички народ кроз векове. 

"Овај дан је велики за православне Србе, јер празнујући Светог Георгија сјећамо се мучеништва којим је Црква испуњена од раних вијекова до дана данашњег, али и мученика који су пострадали у одбрамбено-отаџбинском рату за крст часни и вјеру православну и за Републику Српску", рекао је епископ зворничко-тузлански. 

Он је навео да су ти мученици били вођени љубављу према Христу, својој Цркви, српском народу и православној вери. 

Владика Фотије честитао је крсну славу општине Лопаре начелнику Ради Савићу и свим грађанима, наводећи да је народ мајевичког краја благочестив и посвећен вери, те позвао православне хришћане да буду сабрани у својим црквама на литургијама. 

Савић је честитао суграђанима крсну славу Ђурђевдан уз жељу да је прославе у здрављу и весељу. 

"Нека наша општина напредује и нека се реализују циљеви из стратегије развоја", рекао је Савић. 

Он је протеклу годину оценио као успешну за ову локалну заједницу и изразио уверење да ће тако бити и убудуће. 

Повезане вести

Писана реч