УТОРАК, 30. 10. 2018 - 13:15

Извор: https://stanjestvari.com

"Косово наше насушно"

Рекох и спасих своје тело, Косовско, Метохијско Српско, да тело – јер Косовско тело је душа и дух Србије и народа по коме је она добила и носи своје часно име.

Медиа Центар
Боривој Рашуо

Да су Косово и Метохија, реална и митска снага, осовина српске нације и државе по којој се окреће и српска прошлост и будућност – на најбољи начин се то види управо у наше време када је насртај на тај део српске територије добио планетарне размере. Не брине то што су се српски непријатељи окомили да нам га отму, забрињава – међутим – то што се део политичке, културне и интелектуалне елите Срба толико унизио да је, као сасвим нормално и уобичајено, прихватио расправу о својој територији. Као да ти  – пре свих ту мислим на правнике – не знају да нека питања, а у такво питање спада управо територијални интегритет земље, не подлежу расправи. Ваљда је једино у Србији могуће да су главни кршиоци Устава управо они који би требало да су његови ексклузивни заштитници.

Као крајни домет политичке мудрости и демократског манира узима се понуда народу да он одлучи о свом самоуништењу, самопонижењу и самопорицању великодушним нуђењем референдума – и то о ствари о којој се не одлучује референдумом.

Цео текст доступан Вам је на интернет презентацији "Стање Ствари".

Повезане вести

Писана реч