ПЕТАК, 26. 4. 2024 - 14:33

Извор: TВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Петак, 26. април

На програму Телевизије Храм, од 17:00 часова, погледајте први део трибине који говори о томе „како решавати проблеме у браку“.

ТВ Храм

На трибини моћи ћете да пронађете одговоре на разна питања која се односе на брак, а нека од њих јесу то како страсти могу утицати на брак, колико гордост утиче на сам опстанак брачне заједнице, као и то како однос према Богу гради и брачни однос мужа и жене;

Од 18:00 часова, на нашем програму погледајте ново издање емисије Разговорник, аутора Саве Самарџића. Ово премијерно издање наше емисије овог пута доноси нам причу о холокаусту и геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима. Саговорник ће бити господин Предраг Лозо, историчар из Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица Владе Републике Српске“.

Не пропустите Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму у 20 часова.

У 20:10  часова, на Телевизији Храм, можете погледати прилог „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ који нам овог пута доноси причу о томе да кроз веру можемо победити сва искушења на која наилазимо у данашње време. Суштина нашег живота јесте једини прави и истински пут, а то је пут вечни у наручју Христовом.

Емисију „Српски дуг Христу“ која нам доноси житија српских Светитеља, овог пута говоре о Светом деспоту Стефану Лазаревићу. Ко је био деспот Стефан који је задобио венац славе, поучимо се кроз житија која ће бити емитована у 20:17 часова;

Представа „земља недођија“ која је рађена по тексту светог Владике Николаја, говори о суштинском опредељењу човека, да ли за небеско или земаљско Царство, то јест земљу недођију. о радњи представе и периоду о којем говори, можете сазнати више кроз наш програм који ће емитовати репортажно ову представу у 20:40 часова.

Мисионарско Писмо Светог Владике Николаја Велимировића овог пута упућено је имућној госпођи- о незапосленом раднику. Шта је за нас право богатство, да ли материјално, или ипак оно што испуњава радошћу нашу душу, а срцу даје смирење. Ове дивне речи Светог Владике Николаја, можете послушати на нашем програму, као и увек, од 21:10 часова;

У 21:15 часова емитоваћемо другу сесију са научног скупа „Правни аспекти и последице закона о родној равноправности“ на којој ће говорити доцент др. Драган Дакић са правног факултета универзитета у Крагујевцу са темом „Субсидијарност међународног права и род“.

„Сведочење за незаборав“ доноси нам причу Косте поповића који говори о свом оцу, свештенику Добри Поповићу, који је последњи причестио генерала Дражу Михајловића. Ово сведочење можете погледати на нашем програму од 21:45 часова.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија