ПЕТАК, 14. 12. 2018 - 20:54

Реакција на онемогућавање доставе медија на Косову и Метохији

Преносимо Вам писмо Удружења новинара у целини

ТВ Храм
Удружење новинара Србије

Поштовани,

Дом културе „Грачаница“ и Удружење новинара Србије обавештавају грађанство да у читаоници „Даринка Јеврић“ Дома културе „Грачаница“ могу читати дневну и недељну штампу на српском језику.
Грађани на Косову и Метохији су први пут од сукоба 1999. године, у оволико дугом периоду, остали без штампе. Подсећамо, да је због увођења таксе од 100 % на робу из централне Србије, коју су косовске институције увеле пре 20 дана, онемогућена је и достава штампе. Србима, Бошњацима, Горанцима и Албанцима ускраћено је право на информисање, а многима је онемогућена  и дневна навика куповања штампе.
Удружење новинара Србије најоштрије је осудило овакво угрожавање права на информисање на матерњем језику, те је у сарадњи са Домом културе „Грачаница“ организовало набавку и достављање по једног примерка најтиражнијих дневних и недељних листова.
Дом културе „Грачаница“ обавештава све своје кориснике да од данас па све до укидања такси, у читаоници „Даринка Јеврић“ могу читати своје омиљене дневне и недељне новине од 12 до 19 часова.
 

Повезане вести

Догађаји