ПЕТАК, 19. 8. 2022 - 10:49

Извор: ТВ ХРАМ

Епископ Стефан богослужио у храму Преображења Господњег на Пашином брду: Преображавамо се молитвом, исповешћу и причешћем (ФОТО)

Ми који долазимо у храм Божији да се молимо, да се исповедамо, да се причешћујемо и на тај начин да се преображавамо као што се Господ преобразио и показао на пут достојанства свакога човека, па и нас појединаца, рекао је Епископ Стефан у својој беседи у петак 19. августа 2022. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у храму посвећеном Преображењу Господњем на Пашином брду, 19. августа 2022. године.

Епископу Стефану саслуживало је свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У архипастирској беседи, Епископ Стефан је рекао да ми који долазимо у храм Божији да се молимо, да се исповедамо, да се причешћујемо и на тај начин да се преображавамо као што се Господ преобразио и показао на пут достојанства свакога човека, па и нас појединаца. Епископ Стефан пренео је сабранима благослове Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и рекао да када добијемо тај благослов, када верујемо у њега, поново се наша душа и наше тело и наш организам преображава, постаје богоблагодатни и зато ћемо се трудити у животу, поготово када су дани поста као што је сада да наше тело не буде тело блудника, него наше тело да буде храм Духа Светога.

Након свете Литургије, Епископ Стефан освештао је славске дарове.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести