УТОРАК, 26. 7. 2022 - 12:05

Аутор: Горан Миловановић

Епископ Јустин богослужио у манастиру Светог архангела Гаврила у Земуну: Наш идеал је да постанемо небески људи (ФОТО/ВИДЕО)

Наша природа, иако упрљана грехом и склонија гресима и страстима, неголи врлинама, ипак може да се уздигне са мало труда и вере и подвига, да и ми као и многи што су, постанемо земаљски анђели и небески људи. И то је наш идеал. Висок, тежак, али и достижан и остварив, истакао је Епископ Јустин у својој беседи, 26. јула 2022. године.

ТВ Храм

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански и изабрани Епископ западноевропски г. Јустин, служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Светог архангела Гаврила у Земуну, поводом славе овог манастира, у уторак 26. јула 2022. године.

Епископу Јустину саслуживало је изабрани Епископ јегарски Архимандрит Некатрије, свештенство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У својој поучној беседи, говорећи о анђелима, Епископ Јустин је рекао да је присуство анђела неопходно, од стварања овога света они су присутни у њему поред тога што их је Господ створио као духовни свет, као оне који су непрестани прослављачи Његове славе на небесима. У духовном свету, Господ је с времена на време слао да би људима благовестили  Његову свету вољу, своје анђеле, ангелос и значи благовесник, онај који доноси добру вест.

Наша природа, иако упрљана грехом и склонија гресима и страстима, неголи врлинама, ипак може да се уздигне са мало труда и вере и подвига, да и ми као и многи што су, постанемо земаљски анђели и небески људи. И то је наш идеал. Висок, тежак, али и достижан и остварив, истакао је Преосвећени Епископ.

На крају свете Литургије, поводом славе храма, Епископ Јустин је освештао славске дарове.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести