ПЕТАК, 1. 7. 2022 - 18:53

Аутор: Горан Миловановић

Почело обележавање 30. годишњице страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу (ФОТО/ВИДЕО)

У поподневним часовима, у петак, 01. јула 2022. године, на 30. годишњицу од страдања Срба Средњег Подриња и Бирча служено је вечерње богослужење у цркви Успења Пресвете Богородице у Братунцу.

ТВ Храм

Вечерњем богослужењу присуствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом, свештенство, монаштво и верни народ Богом чуване Митрополије дабробосанске.

На крају вечерњег богослужења, Митрополит Хризостом обратио се сабраном верном народу и истакао да је сутра дан нашег сећања, нашег повратка свим нашим мученицима, страдалницима Средњег Подриња и Бирча. Сећање не само на невино пострадале, већ и оне који су храбро и достојанствено, јуначки пали на бојном пољу, бранећи слободу и живот српског народа.

Митрополит је, такође, истакао значај доласка Његове Светости Патријарха српског Г. Порфирија, који ће началствовати на Светој Архијрејској Литургији у Братунцу.

* * *

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије уз саслужење Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског г. Хризостома, отачаствених архијереја и свештенства служиће свету архијерејску Литургију у суботу, 02. јула са почетком у 8 часова, у цркви Успења Пресвете Богородице у Братунцу.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести