ПОНЕДЕЉАК, 25. 4. 2022 - 11:53

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије богослужио у храму Светог Саве: Литургијом постајемо учесниици сусрета са Васкрслим Господом (ФОТО/ВИДЕО)

Радујем се што смо се сабрали у светосавском храму и заједно молили Богу, и што смо песмом и химнама служећи свету Литургију могли да будемо опет учесници сусрета са Васкрслим Господом и учествовања тајни Његовог Васкрсења у којој смо и ми деоничари по љубави и благодати Његовој, рекао Патријарх Порфирије у беседи, другог дана Васкрса, у храму Светог Саве.

ТВ Храм

Други дан Васкрса, у понедељак 25. априла 2022. године, Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије началствовао је на светој архијерејској Литургији у храму Светог Саве на Врачару. Патријарху Порфирију саслуживао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански Г. Стефан, многобројно свештенство, ђаконство и сабрани верни народ Божји.

На крају Литургије Патријарх Порфирије се сабранима обратио беседом у којој је поздрављајући све васкршњим поздравом Христос Васкрсе рекао да после јучерашње експлозије радости и лепоте догађаја који је спасоносан за читав људски род, радости Васкрсења Господњег, данас смо још увек у истој атмосфери, али хвала Богу та експолозија радости и љубави је данас за све нас иако потпуно иста и присутна, много смиренија, у миру и тишини.

Патријарх Порфирије је нагласио да се радује што смо се сабрали у светосавском храму и заједно молили Богу, и што смо песмом и химнама служећи свету Литургију могли да будемо опет учесници сусрета са Васкрслим Господом и учествовања тајни Његовог Васкрсења у којој смо и ми деоничари по љубави и благодати Његовој.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести