ПОНЕДЕЉАК, 21. 2. 2022 - 11:20

Извор: Епархија бачка

Света архијерејска Литургија у Кањижи

У Недељу о блудном сину, 7/20. фебруара 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког господина др Иринеја, у храму Светог архангела Гаврила у Кањижи, свету архијерејску Литургију је служио Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски господин Јован, уз саслужење свештенства и ђаконства Епархије бачке, Епархије банатске и Архиепископије охридске.

Епархија бачка

Беседећи прочитаног јеванђелског зачала, Архиепископ охридски г. Јован је истакао да најважније што је благовештено у Јеванђељу – а тиче се припремних недеља Великога поста, као и саме свете Четрдесетнице – јесте покајање,  и то због тога што покајање јесте главна врата кроз која улазимо у Цркву. Архиепископ Јован је у беседи додао да покајање подразумева и промену начина живота, управо као што је и блудни син променио начин живота.

На крају свете Литругије, протојереј Јовица Мојсиловић, парох кањишки, упутио је речи захвалности архиепископу Јовану и даривао му икону Христовог распећа.

Архиепископ охридски и Митроплит скопски г. Јован, уз радосне речи захвалности свештенству, ђаконству и присутном верном народу, упутио је молитвене жеље свима да истрајавају у вери заједно са својим путеводитељима, на челу Епископом бачким г. Иринејем.

Повезане вести

Вести