СРЕДА, 7. 7. 2021 - 14:27

Извор: Радио Слово Љубве

Епископ Георгије: Не бојмо се невоља јер Христос је победио свет

Поводом славе цркве Рођења Светог Јована Претече, у среду 7. јула 2021. године, на Централном гробљу у Београду, са благословом Патријарха Порфирија, Свету архијерејску Литургију служио је, Његово Преосвештенство умировљени Епископ канадски г. Георгије.

Радио Слово Љубве

 

Након Свете Литургије Епископ Георгије је предводио литију око храма, а затим и пререзао славски колач. Владика Георгије је подсетио на речи Светог Јевнађеља о томе да је „Св. Јован Претеча и Пророк највећи од жене рођен, а најмањи у Царству Божијем је већи од њега“, упитавши се шта те речи могу значити. „Колико је важно и значајно бити у Царству Небеском, да највећи људи, најзначајнији пророци, најзначајније личности овога света нису достојни ни једне стопе од оних који су у Царству Небеском. А Бог је милостив и човекољубив и својом ће добротом све нас увести тамо где владају Правда и Мир“, рекао је Владика Георгије додавши да је „Господ ради нас и нашег спасења сишао са Неба, као Бог постао човек да би ми постали синови Божији.“ Из тог разлога ми увек када се нађемо у храму Божијем и када се причешћујемо Телом и Крвљу Господњом ми примамо самога Бога у себе са којима се иде у живот вечни закључио је Епископ Георгије.

Преосвећеном Епископу Георгију саслуживали су протојереји – ставрофори Бранко Топаловић, Јован Благојевић и Ратко Николић, протонамесник Милан Марић, протођакон Стеван Рапајић и ђакон Милојко Топаловић.

Повезане вести

Вести