ПОНЕДЕЉАК, 29. 3. 2021 - 10:53

Извор: Манастир Тумане

Монашење у манастиру Туману

Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије у навечерије друге недеље Великог поста замонашио је чином расе и камилавке искушеника Николу у манастиру Туману са монашким именом Михаило, по Светом архангелу Михаилу вековном заштитнику туманске обитељи.

Манастир Тумане

У поучном слову Епископ је новопостриженог монаха посаветовао да увек буде део заједнице Цркве и да својим животом исту гради и сведочи. Туманског игумана Димитрија је позвао да својим примером и надаље води монашку заједницу којој предстоји.

У недељни дан епископ Игнатије је предстојао литургијском сабрању уз саслужење архимандрита гргетешког Доситеја и туманског Димитрија, архијерејског намесника млавског проте Миодрага и архијерејског заменика Епископа ваљеског протонамесника Филипа Јаковљевића. Сабрању је присуствовало више стотина људи из свих српских крајева.

У евхаристијској беседи владика Игнатије упутио је верне сведочењем да је свако чудо у Цркви израз вере и да је суштина живота човековог обећано Царство Божје које се остварује у причешћу светим тајнама Христовим. Стотине причасника потврдило је животом речи Епископа.

Повезане вести

Вести