ПОНЕДЕЉАК, 19. 10. 2020 - 14:22

Извор: Епархија будимска

Владика Лукијан богослужио у обновљеном храму у Помазу

Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан служио је 18. октобра 2020. године свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Помазу.

Епархија будимска

Повод за литургијско сабрање и канонску посету Епископа били су завршени радови на унутрашњој обнови тог светог храма. Његовом Преосвештенству су саслуживали архијерејски намесник будимски протојереј Зоран Остојић, јеромонах Варнава Кнежевић и ђакон Стефан Милисавић. Евхаристијском благољепију нарочито је допринео хор храма Светог Георгија из Будимпеште.

Преосвештени Владика је заблагодарио Господу на до сада учињеним радовима и указао на потребу да парохијани наставе да се старају о свом светом храму, који најпре треба да буде понос и место сабрања целе заједнице ради прослављања Господа. Владика Лукијан је похвалио пароха Љубу Милисавића за ревносну службу Светој Цркви.

На крају свете Литургије, свештеник Љуба Милисавић је заблагодарио Његовом Преосвештенству на благословима и посети Помазу. У име Црквене општине парох је  захвалио свим приложницима који су помогли да се радови успешно окончају.

Светој Литургији молитвено су присуствовали гђа Биљана Гутић-Бјелица, амбасадор Босне и Херцеговине у Мађарској; г. Александар Лончаревић, представник Амбасаде Р. Србије у Мађарској са сарадницима; г. Љубомир Алексов, српски представник у Парламенту Мађарске; као и представници градске власти из Помаза.

Повезане вести

Вести