ЧЕТВРТАК, 15. 3. 2018 - 10:08

Извор: СПЦ

Великопосно богослужење у храму Светог Илије у Мервилу

Крстопоклона недеља у Саборном храму Светог пророка Илије у Мервилу, Индијана.

СПЦ

У недељу, 11. марта 2018. године, свештенство и верни народ Божји из чикашког намесништва свечано су дочекали Епископа новограчаничко-средњезападноамеричког г.. Лонгина у Саборном храму Светог пророка Илије у Мервилу, Индијана. Протојереј-ставрофор Недељко Лунић, архијерејски намесник, молитвено је предводио вечерње богослужење уз саслуживање свештеника и ђакона чикашког намесништва. Великопосно вечерње богослужење  употпуњено је дивном беседом протојереја-ставрофора др Милоша Весина, пароха при храму Светог архангела Михаила.

протине речи у данима када се поклањамо Часном крсту допирале су до сваке присутне душе и наводиле нас да озбиљно размислимо о значају и тајни Крста Христовог који сваки од нас носи овде на земљи. Прота Милош је подсетио све присутне да је наш задатак у овоземаљком животу  да носимо свој Крст и да својом вером сведочимо чудо које се свакодневно дешава у нашем животу.

После прелепе и поучне беседе духовни отац Епархије новограчаничко-средњезападноамеричке епископ Лонгин поклонио се заједно са свештеницима, ђаконима и народом Часном крсту док је Црквени хор при Саборном храму Светог пророка Илије торженсвено и величанствено певао црквену песму Крсту Твојему клањамо се владико, и свето васкрсење Твоје певамо и славимо.

Старешина Саборног храма протопрезвитер др Александар Новаковић захвалио је епископу Лонгину, свештенству, и народу Божјем на молитвеној посети и изразио наду да ћемо ток поста наставити у подвигу и молитви и спремни дочекати радосни празник на празницима Васкрсење Христово.

Молитвено сабрање завршено је трпезом љубави коју су припремиле вредне чланице Кола српских сестара при Саборном храму.

Повезане вести

Вести