ЧЕТВРТАК, 4. 3. 2021 - 14:09

Извор: Епархија источноамеричка

Епархија источноамеричка предала финансијску помоћ Банији

После позива Епископа источноамеричког г. Иринеја упућеног 5. јануара 2021. године свим парохијама, црквено-школским општинама и верном народу Епархије источноамеричке за помоћ српским епархијама погођеним земљотресом у Републици Хрватској, благајна Епархијског управног одбора примила је значајан број донација у укупном износу од 14.549 америчких долара.

Епархија загребачко-љубљанска

Износ од 13.000 УСД достављен је члановима Епископског Савета Српске Православне Цркве у Републици Хрватској - Његовој Светости Патријарху Порфирију, Администратору Митрополије загребачко-љубљанске и Епископу горњокарловачком г. Герасиму. Подсећамо, ове две епархије претрпеле су највеће последице разорног земљотреса с краја децембра 2020. године.

Велики број црквено-школских општина Епархије источноамеричке контактирао је Епархијску канцеларију са обавештењем да ће прилози истих стићи нешто касније, будући да донације парохијана још увек пристижу. Ова средства, по завршетку прикупљања, биће одговорно достављена Његовој Светости и члановима Епископског Савета у Републици Хрватској, како би допринела обнови домова, живота и светиња наше браће у Хрватској, наводи се у вести коју је Епархија источноамеричка објавила на својој интернет страници и додаје:

„Овом приликом, изражавамо дубоку благодарност свима који су одазвали позиву за помоћ и послали своје прилоге благајни Епархијског управног одбора. Позивамо свештенство, Управне Одборе црквено-школских општина и верне Епархије источноамеричке који још нису послали своје намењене прилоге, да то што пре учине, како би преко потребна помоћ благовремено стигла онима који је са надом очекују“.

Повезане вести

Вести