СУБОТА, 19. 3. 2022 - 11:16

Извор: ТВ Храм

„Приче из незаборава“ – „Нема радости без дјетета“, јереј Саша Којовић, парох љубињски

У источној Херцеговини у Републици Српској, сместила се општина вредних и побожних људи, Љубиње. Како нас путнике само име асоцира, а и оно што смо осетили и доживели приликом посете, заиста да су Љубињци пуни љубави.

ТВ Храм

У разговору са јерејом Сашом Којовићем сазнали смо пуно о историји краја и цркве Рођења Пресвете Богородице, о животу мештана и зашто наш домаћин истиче да је највећи проблем данашњег човека саможивост.

Додајмо овој мисли, поуку Светог Пајсија Светогорца који је рекао: „Данас су људи преморени, смућени и помрачени грехом и егоизмом. Зато су сада више него икада раније потребни добри и искусни духовници, који би се једноставно и са непритвореном љубављу приближили људима, и руководили их са расуђивањем како би се умирили. Без добрих духовника цркве се празне, а пуне се психијатријске клинике, затвори и болнице. Људи треба да схвате да се муче јер су се удаљили од Бога; треба да се покају и исповеде своје грехе. Посао духовника је унутрашње исцељење човека. Нема бољег лекара од искусног духовника, који чистотом свог живота улива поверење, избацује из осетљивих створења Божијих помисли које им доноси ђаво, и без лекова, благодаћу Божијом, исцељује душе и тела."

Време емитовања: Субота, 19. март 2022. године од 21:10 часова.
 

Повезане вести

Најаве емисија