УТОРАК, 16. 4. 2019 - 07:30

Извор: ТВ Храм

Патријарх Иринеј посетио Србе у Штрпцу

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 15. априла 2019. године Србе у Штрпцу на Kосову и Метохији

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

Његову Светост Патријарха у порти цркве дочекали су Преосвећени Епископ рашко-призренски г. Теодосије са свештенством и бројним верним народом Сиринићке жупе, јавља ТВ Храм.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

-Срећан сам и благодаран Богу што сам данас овде са Вама. Иако сам много година живео у Призрену ја сам данас по први пут у овом вашем дивном месту и радујем се што вас видим овде у оволиком броју. Ви сте овде своји на своме и знајте да је са вама увек била и увек ће бити ваша Црква, сви ми, наш народ српски где год он живео. Знајте да нисте заборављени! Остајте овде, на својој земљи, у својој кући, у својој домовини, позвао је Патријарх.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

-Ми се Kосова и Метохије и свих вас никада нећемо одрећи, а разни моћници овога света могу да говоре шта хоће. Одлазио је српски народ са Kосова и Метохије гоњен разним мукама кроз векове, али се увек враћао и обнављао свој живот на овим просторима. Бог ће помоћи и учинити да то опет буде тако. Будите сложни, будите јединствени и будите са Црквом својом, поручио је патријарх Иринеј Србима у Штрпцу. Патријарх ће током дана посетити Србе у Kосовском Поморављу, јавља ТВ Храм.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

Повезане вести

Вести