СУБОТА, 13. 4. 2019 - 20:07

Извор: TВ Храм

Патријарх Иринеј са верницима у Пећкој Патријаршији и Пећи

Његова светост патријарх српски Иринеј служио је данас Свету архијерејску Литургију у Пећкој Патријаршији. Свјатјејшем Патријарху српском саслужовао је Епископ рашко-призренски Теодосије, протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, свештенство и свештеномонаштво Епархије-рашко-призренске, а поред сестринства манастира, Божанској Литургији присуствовао је велики број верника овога краја.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј са верницима у Пећкој Патријаршији

Његова Светост Патријарх српски Иринеј борави у вишедневној посети Косову и Метохији како би у овим предваскршњим данима свој верни народ на Косову и Метохији речима и пастирском поруком ојачао у молитви и нади да остану и опстану на овим просторима.

Патријарх је већи део данашњег дана провео са верницима који су дошли на поклоњење у, по речима Свјатјејшег, највећу српску светињу, а највећа радост му је била што је међу верним народом било и пуно деце.

Патријарх српски примио је данас у Пећкој Патријаршији и ученике средњих школа из Грачанице, Прилужја, Лапљег Села и Гуштерице са којим је разговарао о значају њиховог образовања позивајући их да буду спремни да преузму кормило којим ће водити српски народ на Косову и Метохији.

Свјатјејши Патријарх српски прошетао је данас заједно са Епископом рашко-призренским Теодосијем и улицама Пећи и том приликом посетио Цркву Светог Јована - Митрополију у Пећи која је порушена у етничком погрому Албанаца пре осам година, а сада је поново обновљена.

Повезане вести

Вести