ПОНЕДЕЉАК, 4. 2. 2019 - 15:36

Извор: ТВ Храм

Благослов Владике Херувима у цркви Светог Саве на Врачару

Са благословом Његове светости патријарха српског г. Иринеја и настојатеља Светосавског Храма Епископа Стефана, викара Његове светости, у недељу 3. фебруара 2019. год. у цркви Светог Саве на Врачару светом архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство епископ осијечкопољски и барањски г. Херувим (Ђермановић).

ТВ Храм
Благослов Епископа Херувима

Владици Херувиму саслуживало је братство Светосавског храма: протојереј Ненад Јовановић; и јереји Предраг Продић, Драган Шовљански, Бранислав Кличковић и Далибор Стојадиновић; протођакон Младен Ковачевић; и ђакони Радомир Врућинић и Синиша Дувњак; а прислуживали су чтечеви Војислав Николић и Милош Стаменковић.

На крају Свете Литургије верном народу обратио се Владика Херувим у својој беседи:” Шта је заправо истина у овоме свету, а Истина је Син Божији Који је дошао на овај свет и љубав Божија која се излила, управо тим догађајем Оваплоћењем Божијим, уласком Бога у овај свет, то је љубав, то је милост, то је загрљај Божији” – истакао је Владика Херувим.

Ово литургијско сабрање својим краснопјенијем улепшао је светосавски хор Мокрањац , којим је дириговала др Катарина Станковић, док су певницу водили Појци при Храму Светог Саве.

Повезане вести

Вести