УТОРАК, 27. 2. 2018 - 17:26

Извор: СПЦ

140 година Саборног храма у Нишу

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служио је 25. фебруара 2018. године свету архијерејску Литургију у Катедралном храму Силаска Светог Духа на Апостоле у Нишу.

ТВ Храм
Богослужење у Саборном храму у Нишу

Епископу је саслуживало нишко свештенство уз присуство верних који су испунили храм тог дана прославио 140-годишњицу свећења. По древном обичају и богослужбеном поретку на крају свете службе обављен је литијски опход са иконама око храма, а затим прочитан и Синодик поводом Недеље Православља.

Саборни храм у Нишу освештан 1878. године од стране Митрополита Србије Михајла уз саслужење Митрополита нишког Виктора и Митрополита пиротског Евстатија, а у присуству краља Милана Обреновића, и то на дан Светог Симеона Мироточивог коме је посвећен јужни параклис цркве.

Преломивши славски колач Епископ се, на крају молитвеног сабрања, обратио вернима речима поуке и захвалио чланицама Кола српских сестара на челу са председницом гђом Љиљаном Стојановић које су се заједно са породицом Миливојевић прихватиле да буду домаћини славе ове јубиларне године.

Повезане вести

Вести