ПЕТАК, 21. 12. 2018 - 09:02

Извор: ТВ Храм

Слава Манастира Рмња и крсна слава Епископа Сергија

У среду 19. децембра 2018. године, на дан Светог Николаја Мирликијског Чудотворца, свештена Oбитељ рмањска имала је несвакидашњу радост и благослов. Свето литургијско сабрање на манастирску славу и крсну славу Његовог преросвештенства епископа бихаћко-петровачког г. Сергија предводио је Његово високопреосвештенство митрополит загребачко-љубљански г. Порфирије уз саслужење Преосвештеног епископа далматинског г. Никодима и домаћина Преосвештеног епископа Сергија.

ТВ ХрамЕписко бихаћко-петровачки Сергије

Високопреосвештени митрополит г. Порфирије поздравио је Владику Сергија и настојатеља ове свештене Обитељи архимандрита Серафима (Кужића) честитајући манастирску и крсну славу. Митрополит је такође поздравио и све присутне поздравном и пригодном беседом, говорећи и поучавајући о значају Светог Николаја Мирликијског Чудотворца и проповедајући о његовим архијерејским подвизима и искушењима у смутно и тешко доба богомрске Аријеве јереси. Он је имао благослов и помоћ Свевишњег Господа Који га је осјењујући Силом Божанског Духа, учинио правилом вере и образом кротости (доброте), и уз чију је помоћ показао се уистину Божијим борцем, оним који се до конца бори за реч праву, за догмат истински.
Послије Божанствене литургије Његово преосвештенство епископ далматински г. Никодим предводио је чин благосиљања славског колача и кољива у манастирском конаку где је у продужетку припремљена славска трпеза.
Његовом пеосвештенству епископу бихаћко-петровачком г. Сергију, желимо срећну и Богом благословену крсну славу, дуг и миран живот, здравље и спасење, успех у сваком добру, на многе и дуге године, а настојатељу ове свештене Обитељи Манастира Рмња архимандриту Серафиму (Кужићу) и његовом братству желимо добар подвиг, победу над свим искушењима и мудро управљање манастирским братством.

Његовом високопреосвештенству и епископима саслуживали су браћа свештеномонаси и свештеници: архимандрит Варнава (Дамјановић), Василије (Рожић), протопрезвитер-ставрофор Здравко Богојевић, протопрезвитер Саша (Црљић) и ђакон Немања Рељић.

Повезане вести

Вести