ЧЕТВРТАК, 20. 12. 2018 - 14:33

Извор: http://www.spc.rs

Освећен Парохијски дом при цркви Светог Марка у Ужицу

У недељу 29. по Силаску Светога Духа на Апостоле, на дан Светог пророка Софонија и Светог Јована Ћутљивог, свештенство заједно са верним народом града Ужица имало је благослов и част да угости свога архипастира и духовног оца Епископа жичког г. Јустина.

ТВ ХрамПарохијски дом у Ужицу

Евхаристијским сабрањем у цркви Светог апостолa и јеванђелисте Марка началствовао је Епископ жички Јустин уз саслужење архијерејског намесника ужичког протојереја-ставрофора Милоша Босића, старешине храма протојереја-ставрофора Милића Драговића, старешине храма Светог Георгија у Ужицу протојереја-ставрофора Зорана Јанковића, протојереја Миливоја Илића, протонамесника Душана Томића, јереја Александра Стјепановића, као и протођакона Александра Грујовића и ђакона Младена Стевановића и Александра Тимотијевића.

После свете Литургије Преосвећени Владика је освештао новоподигнути Парохијски дом и станове свештеника. Уследила је трпеза љубави на којој је старешина храма протојереј-ставрофор Милић Драговић захвалио Преосвећеном Владици Јустину на указаној части и духовним благословима којим је паству почаствовао својим доласком. Старешина храма је такође захвалио и свим приложницима и добротворима који су помогли изградњу Парохијског дома.

Извор: Епархија жичка

Вести